The Bin

Separating your waste difficult and dirty? Not any more! We invented the Bin. A nice trashcan made out of recycled plastic. No more throwing away garbage, but collecting resources! Together we work towards a circular economy, where nothing goes to waste. Materials keep their value. Will you recycle along?

The Bang

The Bin does not go without the Bang! The Bang is the recycling movement we are starting; working our way towards (almost) 100% recycling. How we do this? By initiating cool campaigns, challenges and lots more.
Will you join in?

What our customers say about us

T. Bijleveld

Erg handig design, helemaal met het snijplankje bovenop. Het is daarnaast ook wel eens leuk een prullenbak te hebben die ook gewoon nog mooi is (dus niet in een hoekje verborgen gehouden moet worden).

Thomas

Ik heb de BinBang gekocht omdat mijn keuken een puinhoop is met diverse tassen en dozen met papier, glas, plastic, ik heb er eigenlijk de ruimte niet voor om alles te scheiden, met de BinBang gaat dat helemaal goedkomen. Want het is echt hard nodig dat we ons eigen afval goed verwerken en onze planeet goed verzorgen!

Sven

Ik hoef niet meer dagelijks naar de container te lopen en het houdt de vieze luchtjes buiten. Zeker een aanrader als je makkelijk en bewust met je afval om wilt gaan.

Caroline

Ons hele gezin is superblij met de BinBang. Mijn man vond het eerst onzin, maar hij is volgens mij nog enthousiaster dan ik. Zelfs onze pubers stoppen nu alles netjes in de BinBang!

Laurens

Wat een fantastische bak is dit. Ziet er goed uit, werkt goed en positieve invloed op het milieu. 3 vliegen in één Bang.

Louise

Begonnen met eentje, maar nu al zo’n fan dat ik er eigenlijk nog wel een wil! Wat handig. Mijn flessen passen er precies in en krijg veel complimentjes over het design!

Herma

Ik heb meteen gekozen voor vier Bins! Nu kan ik meteen al mijn afvalstromen op de juiste manier scheiden!

Jeroen

In mijn huis breek ik bijna mijn nek over de verschillende afvalbakken voor verschillende soorten afval. Met de BinBang hou je alles bij elkaar. Scheelt ook weer ruimte in de keuken bijvoorbeeld en je bent ook nog eens milieuverantwoord bezig. In ieder geval twee goede redenen om een BinBang aan te schaffen.

Ianthe

BinBang is makkelijk, netjes scheiden, zodat we steeds meer herbruikbare grondstoffen kunnen inzetten. Wie heeft het anno BinBang nog over afval?

Roos

Voor de investering krijg je natuurlijk mooie bakken terug, maar eigenlijk investeer je in een ‘feelgood’ beloning; het is een tool in ondersteuning afvalscheiden, maar dat moet je (voor) jezelf doen.

Reinier

Heel tevreden, vandaag voor het eerst een hele zak plastic afval weggebracht die ik in de BinBang had verzameld. Het staat mooi in de keuken.

Karin

Ik begeleid mensen uit andere landen die hier een woning hebben gekregen. In één oogopslag kan ik ze nu laten zien hoe het in Nederland met de afvalscheiding gaat. Simpeler kan bijna niet.

Stephanie

Zelfs mijn gasten weten nu waar ze hun afval gescheiden in kwijt kunnen!

Trudy de Jong

Natuurlijk waren we van plan om de twee bins te gebruiken voor de wijnflessen en de oude kranten, want die passen er werkelijk precies in. Maar op de een of andere manier is het geheel op het balkon terecht gekomen waar ze perfect dienst doen. De bovenste voor alle balkontuinattributen, de onderste voor de beperkte hoeveelheid tuinafval die de balkonplanten opleveren. Een perfecte combinatie!

J.t

Prima, we zijn goed bezig en ze zijn nog mooi ook!

Daan

Ik had nooit zin om afval te scheiden. Deze prullenbak helpt mij wel. heb ik eindelijk de eerste stap gemaakt om ieder geval plastic te gaan scheiden. ik ben er blij mee

Jos

De Bamboe plank maakt mijn Bin qua design helemaal af! Hij past goed in mijn keuken

How it works!

Five benefits of the BinBang:

  • Fits every space
  • Easy to use
  • Cool Dutch Design
  • Made out of recycled plastics
  • Extendable with great add-ons to make recycling even more easy for you!
 • Bin

  Papier

  De box heeft de oppervlakte van een tabloid, dus je papier kan je er makkelijk plat inleggen. Wist je dat papier en karton wel tot 6 keer opnieuw gebruikt kunnen worden?

  BEKIJK PAKKETTEN
  Papier
 • Bin

  Plastic/PMD

  In plastic afval zit veel lucht. Daar hebben wij het compressiesysteem voor bedacht, zodat je nog meer plastic kunt opslaan in je BinBang. Dit kan ook wanneer je in deze box naast plastic ook drankverpakkingen verzamelt. Wist je dat hergebruik van plastic afval een CO₂-uitstoot bespaart die gelijk is aan het energieverbruik van 100.000 huishoudens?

  BEKIJK PAKKETTEN
  Plastic/PMD
 • BIN

  Glas

  Je flessen kunnen liggen of staan in de box. Wist je dat glas zeker 30 keer opnieuw gevuld kan worden voor het gerecycled wordt?

  BEKIJK PAKKETTEN
  Glas
 • Bin

  GFT

  De boxen zijn geheel afgesloten, dus minder vieze luchtjes in jouw keuken! Wist je dat van elke 10 kilo groente-, fruit- en tuinafval (GFT) 3 tot 4 kilo compost overblijft? In Nederland kunnen we van het totaal bijna 100.000 voetbalvelden per jaar bedekken.

  BEKIJK PAKKETTEN
  GFT
 • Bin

  Rest

  Denk je dat je na al dat scheiden toch nog een restbak nodig hebt? Wij denken van niet! Maar als dat toch zo is, vervang hem door een box en houd je restbak zo klein mogelijk. Wist je dat je in de box nog meer kan scheiden? Bijvoorbeeld textiel, metaal of batterijen.

  BEKIJK PAKKETTEN
  Rest

Latest news (currently in dutch)

BinBang en ik gaan scheiden

Scheiden met BinBang deed ik al in mijn keuken, maar na anderhalf jaar bij dit superleuke bedrijf gaan BinBang en […]

Lees meer

Experiment geslaagd: 75% minder restafval voor deelnemers Anti-Rest Manifest!

Je restafval terugbrengen van gemiddeld 23 kilo naar 10 kilo in zes weken. Deze uitdaging gingen de dappere deelnemers van […]

Lees meer
Anti-Rest Manifest

Anti-Rest Manifest: Wrap-up van het Manifest

Anti-Rest Manifest Week 6: Het Manifest Het Anti-Rest Manifest is afgelopen. We willen alle deelnemers bedanken voor het meedoen met […]

Lees meer
Anti-rest manifest

Anti-Rest Manifest: Wrap-up van de week!

  Anti-Rest Manifest week 5: Passion for slow fashion Het Anti-Rest Manifest stond afgelopen week in het teken van Textiel. […]

Lees meer
<strong>Voor jou </strong>

Voor jou

“BinBang is de Brigitte Bardot van het afvalscheiden. Tijdloos design voor in de keuken.”

Jeanette Dierick

<strong>Voor bedrijven </strong>

Voor bedrijven

"UtrechtInc ondersteunt startups met een positieve impact op de samenleving. Waarom BingBang? We practice what we preach.”

UtrechtInc

<strong>Voor gemeenten </strong>

Voor gemeenten

"Ik vond de Afval Challenge in Wageningen een eye-opener, want ik had nooit gedacht dat zo'n groot percentage van de afval PMD was."

Deelnemer Challenge Nude Wageningen