Geplaatst op 6 reacties

Minder restafval? Ik doe mee! Maar hoe scheid ik GFT?

Hoera! In mijn gemeente, ik woon in Zoetermeer, mag ik meedoen met 100-100-100. Honderd dagen lang ga ik proberen mijn restafval op 0 kg te laten uitkomen. Maandag ben ik begonnen, maar doordat ik anderhalve week met een griepje op bed lag heb ik mij eigenlijk niet zo heel goed voorbereid. Ik woon in een klein appartement en voor de ondergrondse containers (rest en GFT) moet ik een trap af en een stukje lopen. Voor PMD (hier in Zoetermeer noemen ze het PBD), Papier, Glas en Textiel moet ik zeker 4 minuten met volle tassen over straat. Toch scheid ik eigenlijk het meeste al, want dat voelt goed!

Situatie in de gang
De situatie op de gang

GFT
Ik moet eerlijk bekennen dat er een stroom is die ik niet scheid: GFT. Dat komt vooral doordat ik gewoon geen bak in huis heb waar het in kan. In mijn keuken is weinig plek en het stinkt ook zo snel. De andere stromen mik ik in tassen in de gang. Niet ideaal, maar het werkt voorlopig. Als de BinBang er is zal alles een stuk makkelijker gaan! Gelukkig mag ik deze week een prototype mee naar huis nemen, handig!

In mijn vorige huis had ik zo’n lekkere grote groene container in de achtertuin. Met alleen een terras is dat nu niet nodig, maar toch zou ik daar een fijne oplossing voor kunnen gebruiken. Een balkonton bijvoorbeeld? Heeft iemand daar ervaring mee? Is dat veel werk om bij te houden? Tot nu toe heb ik deze week mijn GFT maar weer in de restzak gegooid. Eens kijken of het met mijn proto BinBang straks wel lukt!

Elke week ga ik jullie op de hoogte houden van mijn bevindingen tijdens de challenge. Heb je zelf tips voor mij of wil je wat vragen? Reageer gerust, dat vind ik leuk!

6 thoughts on “Minder restafval? Ik doe mee! Maar hoe scheid ik GFT?

 1. Voor je gft afval en het afval uit je keuken zou je kunnendenken aan een bokashi emmer. Ideaal om je afval te fermenteren in de keuken en het stinkt niet!

  1. Hoi Astrid,

   Bedankt voor je tip! Klinkt wel heel nuttig, maar ik ben stiekem een beetje bang dat ik dan veel meer compost en plantenvoeding overhoud dan wat ik nodig heb. Ik zou natuurlijk een overschot aan iemand anders kunnen geven, bijvoorbeeld de overbuurvrouw die een stukje gemeentegrond onderhoudt. Ik ga er zeker eens naar kijken!

 2. Superleuk! Ik ga je even volgen en wie weet ga ik de challenge dan ook aan! Lijkt me best lastig met een baby in huis (en dus ladingen volle luiers 🙂 )

  1. Leuk Eve! Van luiers heb ik niet echt verstand, misschien is dit een leuke proef voor jou om aan mee te doen? http://luierrecyclingnederland.nl/

 3. Leuk om al je blogs te lezen! Je schrijft leuk en ik ga het zeker volgen! Goed bezig trouwens 😉

  1. Bedankt Lineke!
   Leuk dat je meeleest!

Reacties zijn gesloten.