DE BIN


Wat zijn de afmetingen van de BinBang?
De BinBang is een stapelbare afvaltoren. De hoogte van de BinBang zal afhankelijk zijn van de hoeveelheid Bin’s die jij op elkaar gaat stapelen. Een Bin is 37 cm hoog, 39 cm breed en 32 cm diep. De hoogte van de gestapelde Bin’s is 2 Bins 72,5 cm, 3 Bin’s 108 cm en 4 Bin’s 143,5 cm. De inhoud van de binnenbak is 29 liter. Er is geen binnenbak beschikbaar met een grotere inhoud, maar door de binnenbak op te delen in twee compartimenten kun je makkelijk alle afvalstromen kwijt.

Is de BinBang later ook uit te breiden?
De BinBang is een stapelbaar product. Het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld eerst een BinBang met 3 afvalbakken aan te schaffen en later jouw set uit te breiden met een 4de of 5de of 6de of hoeveel je dan ook wilt! Houdt er wel rekening mee dat de toren niet hoger opgestapeld kan worden dan 4, dus wanneer je er meer wilt moet er een nieuwe toren opgebouwd worden.

Waarvoor is het contragewicht en hoe monteer ik het?
Het contragewicht zorgt voor extra stabiliteit en dient aan de onderkant van de bovenste Bin gemonteerd te worden. Dit gebeurt met behulp van 3 bijgeleverde torq schroefjes. Bekijk hier de instructievideo. Bij de 2-bin en 3-bin ontvang je één contragewicht. Bij een 4-bin ontvang je er twee. 

Van welk materiaal wordt de BinBang gemaakt?                                                                                                                                                                 De BinBang wordt gemaakt van gerecycled PP (plastic).

Is de BinBang ook in een andere kleur verkrijgbaar?
De BinBang is alleen verkrijgbaar in het zwart. De hendels zijn wel in verschillende kleuren te verkrijgen. Je kunt kiezen uit vijf kleuren hendels. Je ziet deze op de bestelpagina.

Kan je de BinBang ook buiten neerzetten?
De BinBang kan buiten staan. Wij raden wel aan om de afvaltoren niet in de volle zon te zetten en het liefst onder een afdakje om de kwaliteit van de BinBang te behouden en verkleuring tegen te gaan.

Heeft de BinBang een scheidingsplankje om de binnenbak op te splitsen?
Wij hebben geen scheidingsplankje voor in de Bin, maar je kunt wel op een makkelijke manier de binnenbak opsplitsen in twee compartimenten door er twee zakken in te hangen. Hoe dit werkt zie je in dit filmpje.

Welke afvalzakken passen er in de BinBang?
Er kunnen verschillende soorten zakken in de Bin. Dit is afhankelijk van de indeling. Je kan de binnenbak opsplitsen in twee compartimenten door er twee zakken in te hangen. Je spant de zakken dan tussen de inkepingen van de binnenbak. De volgende zakken hebben wij getest en passen in de Bin:

Merk Liter Geschikt voor
Swirl Fixeerband 60 hele Bin
Swirl Fixeerband 30 halve Bin
Komo (in gele verpakking) 60 hele Bin
AH Vuilniszakken 60 hele Bin
AH Vuilniszakken trekband 30 halve Bin
Ikea Förslutas 60 hele Bin
Dumil, biopedaalemmerzakken 20 halve Bin voor GFT, past ook in gft-bakje, maar valt groot.
AH Ecologisch pedaalemmerzakken 20 halve Bin voor GFT, past ook in gft-bakje, maar valt groot.

Staat jouw favoriete merk perfecte zakken voor in de Bin er niet bij? Laat het ons dan weten via info@binbang.nl en wij voegen hem toe.

Let wel op dat voor het inleveren van PMD het altijd aan te raden is om het in (semi)transparante zakken aan te bieden. Zo voorkom je dat het alsnog bij het restafval terecht komt, omdat ze niet makkelijk controleren of er echt PMD in de zak zit. 

Help mijn bakken schuiven niet lekker of zijn instabiel?!
Dat is natuurlijk niet de bedoeling en is te verhelpen.YES!


Er zijn een aantal punten  na te lopen:

  1. Zet de BinBang toren altijd ergens tegenaan om het ladesysteem bij het dichtduwen van de Bin maximale tegendruk te geven. (bijvoorbeeld een muurtje, zijkant van de koelkast of aanrecht)
  2. Zijn de dopjes aan de onderkant van de onderste Bin bevestigd? Dit gaat het schuiven tegen en zorgt dat de toren stabieler staat.
  3. Is het contragewicht op de juiste plek gemonteerd? Deze werkt het beste aan de onderkant van de bovenste/hoogste Bin. Heb je een toren van vier – dan krijg je standaard twee contragewichten meegeleverd en deze dienen ook aan de onderkant van de bovenste Bin en een na hoogste Bin bevestigd te worden.
  4. Zijn de hendels goed aangedrukt? Bij het gebruiken van de hendel (omhoog en omlaag), kan het zijn dat hij iets omhoog is blijven staan. Klik de hendel goed naar beneden, zodat hij aansluit op de binnenbak.

Heb je alle stappen doorlopen en schuift het systeem nog steeds niet lekker?
No worries, 
de Bin is een modulair product, wat wil zeggen dat elk onderdeel vervangen kan worden. Hierdoor kan het voorkomen dat er tijdens het transport een onderdeel los is komen te zitten. Wissel eens de binnenbakken met elkaar, wellicht dat dit kan helpen. En check de schroeven van de buitenbak of deze nog goed vastzitten en draai ze zo nodig nog een beetje aan.

Werkt het schuifsysteem nu wel, maar heeft de binnenbak net dat laatste zetje nodig? Nog steeds niks aan de hand. Dit behoort namelijk bij het design van de Bin, zodat de binnenbak goed sluit.

Heb je alle stappen doorlopen en is de kwaliteit van het schuifsysteem niet verbeterd? Neem contact op met de klantenservice via info@binbang.nl en wij helpen je graag verder.

ADD-ONS


Wanneer kan ik het compressiesysteem verwachten?
In 2018 hebben wij een succesvolle crowdfunding campagne uitgevoerd voor de financiering van het compressiesysteem. Op dit moment zijn wij druk bezig met het productieproces hiervan en werken we aan het design van de mallen. Voor de levering hebben we een ultiem optimistisch scenario, een realistisch scenario en een vrij-on-ultiem scenario in verband met het complexe proces.We doen onze uiterste best om eind dit jaar het compressiesysteem op te kunnen nemen in onze webshop.

Hoe werkt het compressiesysteem?
De plastic compressor installeer je apart in je Bin. Het past in elke Bin en bedien je met de hand. Hiermee kun je PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken) pletten, zodat het minder ruimte inneemt. Het systeem vereist geen elektriciteit en is veilig in gebruik. Bekijk ons crowdfunding filmpje om te zien hoe het werkt.

BESTELLING EN LEVERING


Hoe bestel ik een BinBang?
Op onze productpagina kun je verschillende pakketten bestellen. Betaling is alleen mogelijk via iDeal of Bancontact. Je krijgt van ons direct een bevestigingsmail toegestuurd. Heb je geen bevestiging van ons gehad? Check dan eerst even je Spam-inbox! Toch niks ontvangen, wil je iets anders bestellen dan de pakketten of heb je vragen over je bestelling? Neem dan contact met ons op via info@binbang.nl.

Hebben jullie nog andere verkooppunten?
Jazeker! We hebben verschillende on- en offline verkooppunten. Bekijk ze hier.

Kan ik de BinBang ook aan iemand cadeau doen?
Ja dat kan! Vul tijdens het uitchecken het verzendadres in of stuur ons een mailtje (info@binbang.nl) met het adres waar de BinBang bezorgd moet worden. Om extra afval te voorkomen pakken wij de Bins niet in met cadeaupapier.

Wat is de levertijd van de BinBang?
Je hebt je bestelling binnen 3 werkdagen in huis. Rondom de kerstdagen kan het vanwege drukte wat langer duren. 

Leveren jullie ook in België?
Jazeker! We leveren ook in België. Hiervoor vragen wij wel een kleine vergoeding voor de extra verzendkosten. Dit wordt doorberekend bij jouw bestelling, nadat je jouw adresgegevens hebt ingevuld.

Hoe bevestig ik de hendel aan de Bin?
Je kunt de hendel aan de box klikken door hem eerst omhoog te houden, dan in te klikken aan beide zijden van de box en de hendel vervolgens omlaag te zetten voor gebruik. Je kan exact zien hoe het werkt in dit filmpje.

Ik heb maar 3 schroeven ontvangen bij het contragewicht, klopt dat?
Dat klopt! Bij het contragewicht worden standaard 3 schroeven geleverd om de plaat te monteren onder de Bin. Heb je geen of te weinig schroeven ontvangen? Stuur dan even een mailtje naar info@binbang.nl dan sturen we dit zo snel mogelijk naar je op.

Ik ben niet tevreden over het product, wat nu?
Dit vinden wij uiteraard heel jammer en wij horen graag de reden hiervan. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd, na ontvangst van je product. Voldoet de BinBang toch niet helemaal aan jouw verwachtingen, dan mag je deze binnen 14 dagen na ontvangst aan ons retourneren. Daarvoor moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:
– Stuur een e-mail naar info@binbang.nl om jouw retour aan te melden;

– De BinBang is onbeschadigd;
– Je hebt een akkoord per e-mail van ons ontvangen om de BinBang terug te sturen.
Alle informatie kun je ook terugvinden op onze retourbeleid-pagina
Voor klachten kunt u terecht op onze klachtenbeleid-pagina

Is er iets kapot aan de afvaltoren?
Je hebt tot 1 jaar na ontvangst garantie op de BinBang. Om samen tot een goede oplossing te komen, vragen we je om een e-mail te sturen naar info@binbang.nl met eventuele foto’s van de beschadiging(en). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Is er iets stuk gegaan buiten de garantietermijn om? Laat het ons dan ook vooral weten, wij denken graag mee over een oplossing.

DE BANG


We horen steeds vaker over “omgekeerd afval inzamelen”, wat is dat en zal BinBang hierop inspelen?
Omgekeerd inzamelen wil zeggen dat jou gemeente het makkelijker voor je maakt om gescheiden afval dichtbij huis in te leveren (of het wordt gescheiden opgehaald), terwijl je voor de restafvalbak verder moet lopen. BinBang speelt hierop in door het jou zo makkelijk mogelijk te maken om alle materialen thuis goed te kunnen scheiden en weg te brengen.


Mijn gemeente scheidt nog niet alle afvalstromen, wat kan ik doen?
Stuur ons een berichtje via onze contactpagina en we gaan samen kijken wat we in jouw gemeente kunnen doen.


Waar kan ik mijn gescheiden grondstoffen kwijt?
Vul je adresgegevens en je vraag in op ons contactformulier en wij zoeken uit waar jij het het makkelijkst kan inleveren