Makkelijk en leuk afval scheiden voor de basisschool

 

Afval scheiden met de allerkleinsten tot en met de stoerste achtste groepers – dat maken wij een fluitje van een cent met de BinBang afvalscheidingstoren, incl. educatiepakket!

 
BinBang maakt afval scheiden en grondstoffen sparen niet alleen makkelijk, maar ook leuk. We hebben een basisscholen educatiepakket samengesteld met een aantal leuke opdrachten die je met de kinderen uit kan voeren. Maar bij goed afval scheiden komt meer kijken dan alleen educatie en facilitatie. Daarom gaan we een stap verder. Samen kunnen we kijken wat er bij jou op school nodig is om de overstap te maken van papier scheiden naar alles scheiden.

Een stapje verder

Ben je echt ambitieus? Dan hebben we nog een aantal verrassingen in de aanbieding. Oesterzwammen kweken van het koffiedik van jezelf en je collega’s? Een wormenhotel of inhouse compostbox, niks is ons te gek en dit is natuurlijk enorm fascinerend voor de leerlingen!

Interesse om zoveel mogelijk afval te scheiden én je leerlingen hierin zo goed mogelijk mee te nemen?
Laat hier je gegevens achter en we sturen je geheel vrijblijvend ons voorstel toe!
 
Heb je nog andere vragen over de BinBang of dit scholenpakket? Stuur dan een mailtje naar info@binbang.nl en we komen er z.s.m. bij je op terug.


© Mel Boas

BinBang lanceert nieuwe aanpak op basisschool St. Joris

Op 30 oktober werden leerlingen van basisschool St. Joris te Heumen verrast met 16 afvalbakken van BinBang én de leraren met een lespakket voor een afvalvrije school. Met deze actie lanceert de duurzame startup BinBang haar nieuwe aanpak voor basisscholen. “Doordat je op onze afvalbakken met krijtstift kan schrijven of tekenen zijn ze op zichzelf al perfect voor in klassen, echter het zijn de lespakketten en aanvullende opties zoals een Koffiedik Growth Kit en/of een wormenhotel op school waardoor afvalvrij echt gaat leven!”, aldus Anja Cheriakova, oprichter van BinBang. Een aanvullend voordeel voor scholen is dat ze door goed afval te scheiden ook kunnen besparen op hun afvalrekening.

Nationaal Grondstoffen Akkoord en impact

Niet alleen BinBang en docenten van basisscholen zelf zijn actief met afval scheiden, ook de rijksoverheid maakt zich hard voor afval scheiden bij de jeugd. In het Nationaal Grondstoffen Akkoord worden basisscholen specifiek genoemd als kansrijk voor betere afvalscheiding. Ook is Rijkswaterstaat vorig jaar in samenwerking met Royal HaskoningDHV gestart met een traject om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden voor gescheiden afvalinzameling op scholen (basis- en voortgezet onderwijs) en dit te stimuleren. Juist nu er vraagtekens worden gezet bij de milieu-impact van PMD, is dit het moment om te laten zien dat het wel kan. Één van de belangrijke factoren hierbij is dat stromen niet schoon genoeg zijn. Mensen weten vaak niet welke verpakkingen in welke bak moet. Dat is waar de nieuwe aanpak van BinBang op toegespitst is.

Afval als grondstof – heel logisch

Voor een effectieve verbetering van afvalscheiding op basisscholen is een sterke combinatie van facilitatie, motivatie en juiste en makkelijke informatie nodig. Daarbij heeft het natuurlijk een bijzondere educatieve waarde. Kinderen die het op school én thuis heel normaal vinden om papier, glas, gft en plastic (of PMD) te scheiden, zullen dat later als ze op zichzelf gaan wonen ook overnemen. Net als de volwassenen van nu het heel logisch vinden om oud papier en glas te scheiden. Grofweg 50% van alle afval wordt nu verbrandt en het is nu tijd om daar iets aan te veranderen. En daar kunnen we niet jong genoeg mee beginnen!