Afval scheiden

-

is de recycling fabriek voeden

Onze missie

Verbranden is eeuwig zonde! Daarom willen we zo veel mogelijk afval (grondstoffen!) uit de verbrandingsoven redden. Door afval te scheiden kunnen materialen hergebruikt worden en hoeven er minder uit de aarde gegraven te worden. Beter!

Daarom maken wij met BinBang afval scheiden makkelijk en leuk voor iedereen, overal. Één persoon die een leven lang goed afval scheidt, kan alleen al meer dan 22.000 KG materialen redden. Moet je nagaan hoeveel impact we maken met de duizenden mensen, die samen met ons, thuis, op school, op kantoor en op vakantie afval scheiden!

Hier komen we vandaan

In 2009 reisde Anja Cheriakova de wereld rond. Ze was geshockeerd door de hoeveelheid rondslingerende zakjes die ze overal op de wereld tegenkwam. Op straat, langs de weg en in het water. Tijdens de reis stortte ze zich compleet op het ophalen van geld via de wijnwereld voor een goed doel in Laos. Maar tegelijkertijd begon er iets te wringen. Ze zag hoe onverantwoordelijk we met de wereldbol omgaan en besloot dat ze daar iets mee wilde doen.

Terug in Nederland startte ze met educatieprogramma’s voor basisschoolleerlingen over de waarde van afval. Daar kwam ze erachter dat veel ouders geen bevredigende oplossing hadden om netjes afval te scheiden in de keuken.

Anja zag en greep de kans om met BinBang te beginnen. De meest duurzame afvalbak van Nederland waar je ook nog elke dag met gemak een duurzame daad mee doet!

 

Echter kwamen we erachter dat alleen een bak natuurlijk ook niet alles oplost én dat we als BinBang meer wilden doen en zijn dan puur een handige bak. Bovendien is het een fantastische uitdaging om mensen, waar dan ook, zo te faciliteren en te enthousiasmeren dat ze ook fanatiek afval gaan scheiden.

Onze toekomstvisie

Zo lang we afval als waardeloos beschouwen, missen we de boot en blijven we de planeet schade aanrichten. Voor een houdbare toekomst is het nodig dat we toewerken naar een circulaire economie en het liefst een beetje snel ook. We streven ernaar geen afval te hebben en alle materialen zo vaak en zo lang mogelijk te gebruiken. Dit begint al bij ontwerpen van een product, maar heeft ook te maken met hoe mensen spullen gebruiken (en afdanken).

Wij zien een rol voor onszelf om de circulaire revolutie op gang te brengen. Maar we willen en kunnen dit niet alleen. Zie jij een rol voor jezelf?

Dit zijn wij!

Een multidisciplinair en multi-enthousiast team, die multi-inzetbaar is en waarbij iedereen, ongeacht zijn functie, af en toe mee langs de deur gaat om te horen hoe bewoners over afval scheiden denken en hen te enthousiasmeren mee te doen met een challenge, actie of enquête. We houden van actie en zetten ons met veel plezier in voor onze missie!

Anja cheriakova

CEO & founder

Menno Wiersma

COO

Elisa van Dam

Marketing & communication

Pleuni Timmermans

Project coördinator

Wie ben jij?

Verbranden is eeuwig zonde! Door afval te scheiden kunnen materialen hergebruikt worden en hoeven er minder uit de aarde gegraven te worden. Maar afval scheiden kunnen we niet alleen! Alleen samen maken we impact! Wil jij met ons scheiden?!