Geplaatst op 3 reacties

Ik daag jullie uit! Ga jij tot die 10 kilo?!

Hey team BinBang (JELLE, ANJA, STEPHANIE, ELISA), even serieus – ik heb een idee…We zijn van start met het Anti-Rest Manifest, het is tijd om te shinen! Wij dagen wel leuk iedereen uit mee te doen aan een drastische restafvalvermindering, maar wat doen we er eigenlijk zelf aan?

 

In de aankomende 6 weken dagen we deelnemers uit hun restafval te verminderen. We verzamelen alle ervaringen, tips, dilemma’s, frustraties en anekdotes die daarbij komen kijken. Hierbij horen uiteraard ook de ervaringen van mijn collega’s en mij. Dus bij deze:

 

  1. Jelle, wat doe jij de aankomende 6 weken met je GFT?
  2. Stephanie, heb jij al een duurzame manier om je van kattenbakkorrels te ontdoen?
  3. Anja, ik daag je uit om het afval dat jij dagelijks weggooit te verzamelen en te rekenen tot je restafval!
  4. En Elisa, hoe transformeer jij jouw huisgenoten tot superscheiders?

 

Ik ga, net als de rest van ons team bij BinBang, de uitdaging samen met ale dappere ARM-deelnemers aan om mijn restafval in de aankomende weken te verminderen tot 10 kg (een normale restafvalproductie zou 24 kg zijn). Ik vind het spannend, ben benieuwd en heb er veel zin in! Ter voorbereiding heb ik zelf de afgelopen weken ge-experimenteert met mijn eigen restafval vermindering, een proces dat niet altijd van een leien dakje gaat. Ondanks dat ik werk bij een start-up met afvalscheiding als missie (en dus het redden van grondstoffen uit de verbrandingsoven) blijven er voor mij nog steeds uitdagingen over.

 

Pas toen ik mijn collega’s vroeg om de maatregelen die zij nemen om restafval te verminderen merkte ik dat iedereen zijn eigen uitdagingen heeft en afhankelijk is van de faciliteiten in zijn woonplaats. Jelle kan bijvoorbeeld zijn GFT niet gescheiden inleveren (hij woont in Amsterdam), Stephanie heeft een kat die meer restafval produceert (kattenbakkorrels!) dan zijzelf, Anja grapt dat ze weinig thuis is en zo dus weinig restafval heeft en Elisa kan wel scheiden, maar krijgt ze haar huisgenoten ook mee? IK DAAG JULLIE UIT!

 

Mijn grootste uitdaging ligt bij het vermijden van moeilijk verpakte producten. Ik betrap mezelf er te vaak op dat ik thuiskom van de supermarkt met producten waarvan de verpakkingen verschillende afvalsoorten bevatten (plastic, aluminium en karton!). Kan ik de komende 6 weken de verpakkingen van producten die ik koop tot een minimum beperken? Ik houd jullie op de hoogte (net als Jelle, Stephanie, Anja en Elisa)!
To be continued…

3 thoughts on “Ik daag jullie uit! Ga jij tot die 10 kilo?!

  1. Yes Noor! Ik ga ervoor. De uitdaging is geaccepteerd! Heb al wat ideeën bedacht om mijn GFT te composteren. Ben benieuwd of het allemaal goed gaat uitpakken in Amsterdam. Ik hou jullie op de hoogte in mijn zoektocht:)

  2. Hey Stephanie, er zijn ook kattenbakkorrels die door de wc gespoeld kunnen worden (de “gebruikte klontjes” dan, niet de hele bak ;-), wellicht iets om naar te kijken? Die zijn biologisch afbreekbaar net als de andere dingen die we gewoonlijk door de wc spoelen…

    1. Bedankt voor je tip Roos! Ik beken dat ik ze in mijn vorige huis wel gebruikte, dat was een eengezinswoning en daar had ik een apart ‘kattenbakkamertje’. Maar nu woon ik in een klein apartement waar de bak op de gang staat. Sindsdien gebruik ik korrels die heel goed tegen de vieze geurtjes werken, daar had ik bij die klonterkorrels wel meer last van. Ik heb wel eens gezien dat je katten kan trainen op de wc te gaan: http://www.wikihow.com/Toilet-Train-Your-Cat Heeft iemand dit wel eens geprobeerd?

Reacties zijn gesloten.