Geplaatst op

Circulaire economie in beeld tijdens Recycling 2016

Op 25, 26 en 27 oktober pakt BinBang groots uit tijdens de Recycling 2016 Beurs in Gorinchem. We brengen de Circulaire Economie in beeld, hoogbouwwijken gaan 100% afval scheiden, vakantieparken recyclen eigen stromen en scholen staan direct verbonden met grondstoffen hubs. We nodigen jou uit om mee te bouwen.

In de stand op het Innovatie Paviljoen (stand 356) wordt je uitgenodigd mee te denken (en te dóen). Wij schetsen de visie van BinBang in 2020 en laten zien wat we voor gemeenten en (afval)bedrijven kunnen betekenen. Zie hier de video:

[pexvimeo pex_attr_src=”https://vimeo.com/189984735″][/pexvimeo]

Sta jij open voor nieuwe coalities en sluiten we samen de keten? Kom langs en doe mee!

Recycling 2016

Recycling 2016 is dé vakbeurs voor bedrijven en gemeenten die inspelen op de trends en ontwikkelingen van de huidige economie en belangrijke onderwerpen vanuit de overheid. Het thema van dit jaar is circulaire economie.

In een circulaire economie worden producten en materialen hergebruikt en de grondstoffen die worden gebruikt verliezen hierdoor niet of nauwelijks hun waarde. Dit is anders dan in een lineaire economie waarbij een product aan het eind van zijn levensloop wordt weggegooid. In een circulaire economie wordt van inkoop tot gebruik naar duurzame oplossingen gekeken!

Het stimuleren van een circulaire economie biedt kansen in de markt. Er is mogelijkheid tot meer ketensamenwerking, nieuwe innovaties en minder verbruik van grondstoffen en daarbij ook minder afval. Tijdens Recycling 2016 wordt ingespeeld op deze kansen en maakt u kennis met de nieuwste innovaties binnen de branche.

Recycling 2016 legt hierbij de focus op inzamelen, verwerken en recyclen van mogelijke nieuwe grondstoffen die gebruikt worden binnen de circulaire economie.